Flygrädsla
Flygrädsla
180 min
Pris 4450 kr

Ser du inte fram emot utlandsresan så mycket som du borde?
Är arbetsresorna ett konstant orosmoment?

Oroa dig inte. Du är inte ensam. Studier visar att uppemot 40% av befolkningen lider av någon form av flygrädsla. Det finns flera olika orsaker till att man kan känna sig flygrädd men i de flesta fall handlar det om brist av kunskap. Vi har genom åren kommit i kontakt med många som känner obehag inför sina resor. Vi har upptäckt att det många gånger räcker med så lite som att få några enkla frågor besvarade. Hur flyger ett flygplan? Vad är det som låter precis efter starten? Kan man flyga utan motorer? Vad händer om det blir dåligt väder?

Vi på Falcon Academy vill att flygning ska kännas lika roligt för dig som det gör för oss. Därför finns vi här för att hjälpa just dig att få dina frågor besvarade och påbörja resan mot ett stressfritt flygande.

Vi erbjuder ett 3 timmars pass där fokus ligger på dig och dina specifika känslor och funderingar kring flygning. Vi börjar med ett 60 minuters samtal där du förklarar och frågar.

Vår instruktör gör noteringar och svarar på dina frågor. Allt för att du ska känna dig så avslappnad och trygg som möjligt.

Därefter går vi in i vår realistiska Boeing 737 simulator och kör ett 90 min pass. Vår utbildade och erfarne pilot visar, och du får prova de olika momenten. Vi tittar närmare på de vanligaste orsakerna till flygrädslan såsom start, landning samt olika väderfenomen och turbulens.

Efteråt sätter vi oss ner i 30 minuter och pratar om vad vi gjort tillsammans samt diskuterar hur du kan använda det du lärt dig för att göra nästa flygning till en behaglig upplevelse. Allt i förhoppning om att när du lämnar oss ska känna dig trygg och bekväm inför nästa resa.

Vi som instruerar har jobbat som piloter i snart 60 år tillsammans. Vi har flugit på flera olika flygplanstyper och har flugit Boeing 737 i många år. Niklas senaste år spenderar han i Dubai som kapten på världens största passagerarflygplan Airbus 380 och Pär på ett välkänt europeiskt flygbolag i deras 737-800 flotta.

Medverkande: En av våra egna instruktörer berättar om hur han själv gått från att vara flygrädd till att fullständigt älska flyget.

Är du flygrädd?
Är du flygrädd?

Ta då chansen att få en större förståelse för hur en flygning går till genom att få ställa alla dina frågor och funderingar till en pilot. När du sen är redo får du testa att se hur det går till i cockpit under en flight och även testa på att vara pilot för en dag.

Erfarenheterna jag tar med mig från denna dag är att jag med mitt kontrollbehov nu förhoppningsvis är lugnare nästa gång det är dags och flyga då jag har fått svar på alla mina tokiga frågor samt framför allt en mycket större förståelse för hur mycket säkerhet det är innan, under och efter en flygresa. Det ska bli spännande att se om mina nya kunskaper hjälper mig att bemästra mina känslor på ett annat sätt så jag håller mig lugn under nästa flygresa.

Att flyga ett flygplan var betydligt svårare än jag trodde. Det var inte lätt att hålla planet i rätt kurs, var kul och lärorikt att få se den riktiga piloten ta över och hjälpa till att reda upp det som jag krånglade till och det gjorde han utan några som helst problem vilket kändes tryggt och bra! Jag vill ge en stor eloge till hela teamet på Falcon Academy för deras stora kompetens och tålamod! Så är du flygrädd ta tillfället i akt och boka in en träff med Falcon Academy.

/ Emelie Johansson

Kreera web&design Logo